Блінкен – про війну: росія зазнає невдачі, а Україна досягає успіху

Блінкен – про війну: росія зазнає невдачі, а Україна досягає успіху

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що росія завдає невдачі у досягненні своїх військових цілей, натомість Україна досягає успіху.

Про це він сказав на кордоні з Польщею після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, передає Укрінформ із посиланням на Sky News.

«Коли йдеться про військові цілі рф, то росія зазнає невдачі, а Україна досягає успіху. Головною метою росії було повністю підпорядкувати Україну, відібрати її суверенітет, відібрати її незалежність. Це їй не вдалося», - зазначив Блінкен.

За його словами, росія прагнула вторгненням в Україну підтвердити міць своєї армії та економіки, але Захід бачить протилежне: російських військових, які погано показали себе на полі бою, та економіку рф, яка внаслідок санкцій і масового виходу компаній з росії нині у занепаді.

Держсекретар також зауважив, що росія прагнула розділити Захід і НАТО, але Альянс і його союзники об'єднані як ніколи.

Читайте також: Блінкен побажав українцям у Великдень якнайшвидшого повернення миру

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів зустріч з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном і міністром оборони США Ллойдом Остіном, які прибули з візитом до України. Співрозмовники обговорили оборонну допомогу та фінансову підтримку України, посилення санкційної політики проти російської федерації, а також гарантії безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-