Словацький прем’єр закликав Єврокомісію назавжди скасувати мита на імпорт України до ЄС

Словацький прем’єр закликав Єврокомісію назавжди скасувати мита на імпорт України до ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер закликав Європейську комісію назавжди скасувати всі імпортні мита на українські товари, які країна експортує до Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це Хегер повідомив у Tвіттері.

«Вітаю та підтримую сьогоднішню пропозицію (віцепрезидента Європейської комісії Валдіса - ред.) Домбровскіса знизити мита на український імпорт (товарів – ред.) Євросоюзом до нуля протягом одного року. Тільки треба це зробити не на 1 рік, а назавжди», - написав Хегер.

Європейська комісія сьогодні оприлюднила пропозицію щодо тимчасового припинення дії всіх мит на імпорт з України. Також передбачається призупинення на один рік усіх антидемпінгових дій ЄС стосовно української сталі.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. Російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Читайте також: Україна і надалі дотримуватиметься заклику ЄС щодо реалізації Зеленої угоди – Шмигаль

Країни ЄС запровадили п'ять пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти Росії. Вони готують шостий пакет обмежувальних заходів, який може передбачати заборону на імпорт російських енергоносіїв, але поки що лідери країн ЄС не досягли консенсусу в цьому питанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-