Через агентства ООН на допомогу Україні зібрали понад $1,8 мільярда

Через агентства ООН на допомогу Україні зібрали понад $1,8 мільярда

Укрінформ
Через агентства Організації Об’єднаних Націй на допомогу Україні було зібрано 800 млн доларів США від держав та 1 млрд доларів США приватних внесків.

Про це розповіла заступник керівника Офісу Президента Юлія Соколовська на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Агентствами ООН було зібрано більше 800 млн доларів США від інших країн для допомоги Україні, а також більше одного млрд доларів приватних внесків», - зазначила вона.

Соколовська поінформувала, зокрема, що вже три агентства ООН долучилися до державних програм України соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам або надали допомогу сім’ям з дітьми.

«Що це значить на практиці? Наразі близько 300 млн доларів будуть направлені на грошову допомогу тим, хто цього потребує. Ця сума буде збільшуватись. Схожі виплати плануються або вже здійснюються на сході країни неурядовими українськими та іноземними організаціями», - пояснила заступник керівника ОП.

Також вона зауважила, що агентства ООН закуповують ліки, медичні вироби та набори, ковдри, генератори, воду та продукти харчування і передають їх для українських лікарень, шелтерів, військових адміністрацій, у тому числі долучаються до підтримки волонтерської платформи «Співдія».

Читайте також: путін не міг собі уявити, що світ так швидко згуртується навколо України – Остін

Крім того, за словами Соколовської, через свої партнерські громадські організації структури ООН допомагають евакуації окремих категорії осіб - медична евакуація й евакуація інтернатів для дорослих, евакуація спеціальним транспортом сімей, де є люди чи діти з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня гуманітарні організації ООН поширили новий заклик про надання допомоги Україні в обсязі 2,25 млрд доларів США.

В Україні триває 62-а доба нового етапу восьмирічної російсько-української війни – повномасштабне вторгнення. Війська російської федерації обстрілюють та знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-