путін не міг собі уявити, що світ так швидко згуртується навколо України – Остін

путін не міг собі уявити, що світ так швидко згуртується навколо України – Остін

Укрінформ
Партнери мають допомогти Україні захиститися від російської агресії та перемогти в цій війні.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи 26 квітня на авіабазі «Рамштайн», ФРН, зустріч голів оборонних відомств понад 40 держав, присвячену військовій допомозі Україні та пов'язаним з нею проблемам безпеки, з якими стикаються члени НАТО та країни-партнери, передає Укрінформ.

«Ми тут, щоб допомогти Україні в її боротьбі проти несправедливого російського вторгнення та побудувати українську оборону для завтрашніх викликів… Ми тут, щоб посилити арсенал української демократії», - сказав Остін.

Читайте також: Військова допомога Україні: у Німеччині розпочалася зустріч міністрів оборони понад 40 держав

Політик поінформував, що з 24 лютого понад 30 країн-партнерів разом зі США підготували обладнання для самозахисту України на понад 5 млрд доларів, з яких 3,7 млрд пообіцяв президент США Джо Байден.

Він зазначив, що ніхто не є обдуреним заявами путіна, що росія веде війну «за вибором», для реалізації амбіцій однієї людини, тоді як Україна веде війну з необхідності, щоб захистити свою демократію, суверенітет і своїх громадян. «Але ставки виходять за межі України та навіть за межі Європи. Російське вторгнення є безпідставним, безрозсудна та беззаконна… Це виклик вільним людям будь-де», - підкреслив Остін. Тому, зазначив він, усі люди доброї волі стоять сьогодні разом з Україною проти російської імперської агресії.

Читайте також: Блінкен після візиту до Києва: Українці – міцна нація

«Україна чітко вірить, що може перемогти, як і всі ми тут», - підкреслив голова Пентагону.

Остін згадав свій нещодавній візит у Київ і «теплі, відверті та продуктивні переговори» з Президентом Володимиром Зеленським і його командою щодо допомоги, яка надається Заходом, і того, що ЗСУ потребують залежно від зміни ситуації на фронтах. Цей візит, за словами американського міністра, укріпив його відчуття в невідкладності терміновості надання подальшої допомоги. Він також висловив задоволення тим, як українські військові використовують надану допомогу.

Читайте також: Білий дім про санкції проти кабаєвої: Від них ніхто не застрахований

«Ми будемо продовжувати рухатися, роблячи все можливе, щоб задовільнити їх (ці потреби)», - пообіцяв Остін. Він наголосив на необхідності зробити більше для ВПК, щоб дозволити Україні захищатися ще більш ефективно. Міністр зазначив, що допомога надається рекордними темпами. «путін ніколи не міг собі уявити, що світ так швидко та впевнено згуртується за Україною», - констатував він.

У зустрічі бере участь міністр оборони України Олексій Резніков, до якого Остін звернувся зі словами: «Україна зробила чудову роботу, захищаючи свою незалежність проти російського неспровокованого вторгнення. Українська доблесть і майстерність увійде у військову історію… Ваш супротив став натхненням для вільного світу».

Читайте також: У Штатах конфіскували майно російського олігарха дерипаски

Супротив України агресору також зробив НАТО ще більш рішучим, а Україну – славною, додав глава МО США.

Головним завдання зустрічі є синхронізація та координація військової допомоги Києву. Україна, за словами Остіна, потребує допомоги наразі, щоб перемогти, але вона також потребуватиме допомоги після завершення війни.

Фото: CARLOS BONGIOANNI/STARS AND STRIPES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-