У Відні паркан навпроти посольства росії пофарбували у синьо-жовті кольори

У Відні паркан навпроти посольства росії пофарбували у синьо-жовті кольори

Фото, відео
Укрінформ
Українці та друзі України інших національностей пофарбували у синьо-жовті кольори українського прапора паркан навпроти будівлі посольства російської федерації у Відні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Тимчасовий паркан, яким огороджувався будівельний майданчик через дорогу від російського посольства, після 24 лютого періодично використовувався як стіна пам’яті та нагадування про війну росії проти України та вчинені російською армією звірства. Біля нього перехожі запалювали свічки та залишали дитячі іграшки і одяг у пам'ять про жертв російської агресії. Після вчинених російськими військовими звірств у Бучі та інших околицях Києва на ньому також було вивішено фотографії на підтвердження цих воєнних злочинів.

Однак пізніше ці фотографії, які російським дипломатам, вочевидь, дуже різали очі, було зірвано "невідомими". Саме після цього й виникла ідея пофарбувати весь паркан в українські кольори – щоб росіяни вже не могли так легко позбутися нагадування про криваву війну, яку вони ведуть проти українського народу.

Читайте також: У Відні відбулася акція проти насильства російських військових над жителями України

"Ми хотіли, щоб російські дипломати, а також усі інші люди, які приходять у їх посольство, та й просто перехожі завжди пам’ятали про війну росії проти України і ті страждання, які вона спричиняє українцям. Щоб кожного разу, коли російські дипломати приходитимуть на роботу чи виглядатимуть з вікон посольства – щоб вони бачили Україну. І розуміли стійкість та незламність українського народу, а також згадували про вчиненні російською армією жахіття. Хоча в останньому ми щиро сумніваємося", - заявили ідейні натхненники акції.

До створення "української інсталяції" біля посольства країни-агресора долучилися небайдужі українці, а також друзі України з Німеччини та Білорусі.

У німецькому посольстві, якому й належить об’єкт за парканом, не виступали проти його фарбування у синьо-жовті кольори. З огляду на це австрійська поліція, яка прибула під російське посольство, також не мала підстав перешкодити процесу.

Створення "української стіни" біля посольства рф пройшло без інцидентів.

У Відні паркан навпроти посольства рф пофарбували у синьо-жовті кольори / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Багато перехожих схвально відгукувалися та висловлювали свою підтримку ініціативі та українському народу. "Дуже добре, все правильно. Зробіть так ще й на Шварценбергплатц (площа, де знаходиться пам’ятник радянським воїнам, які звільняли Відень від нацистів – ред.)", - зазначила, зокрема, австрійка похилого віку, яка в цей час проходила вулицею.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-