У Відні відбулася акція проти насильства російських військових над жителями України

У Відні відбулася акція проти насильства російських військових над жителями України

Фото
Укрінформ
У столиці Австрії Відні відбулася мовчазна акція проти сексуального насильства російських військових над українцями.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У протесті на площі Штефансплатц у центрі міста взяли участь близько 60 дівчат – представниць різних національностей. Одягнуті у саморобні білі плаття зі слідами "крові" на них дівчата синхронно лягли посеред площі, символізуючи жертв сексуального насильства, здійсненого російськими вояками в Україні. За акцією спостерігали близько тисячі перехожих.

Акція у Відні проти насильства військових рф над українцями/Фото: Аліса Гусєва

"Акція спрямована проти насильства російської армії над українським народом. Російські солдати ґвалтували жінок, підлітків і навіть дітей! Вони вбили сотні людей після днів жорстоких тортур і катувань. Сьогодні ми стояли за людей, чиї історії розбивають наші серця", - зазначили організатори акції з ГО "Unlimited Democracy”.

Читайте також: Українська правозахисниця розповіла в Радбезі ООН про ґвалтування жінок і дітей вояками рф

Як повідомлялося, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що є всі підстави говорити, що випадки зґвалтувань на захоплених військами рф територіях мали масовий характер.

Раніше Денисова наводила кричущий факт, що в підвалі будинку в Бучі під час окупації російські вояки систематично гвалтували близько 25 дівчат і жінок віком від 14 до 24 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-