У волонтерській організації Blue/Yellow розповіли про пріоритети допомоги Україні

У волонтерській організації Blue/Yellow розповіли про пріоритети допомоги Україні

Укрінформ
Литовець Йонас Охман, голова міжнародної волонтерської організації Blue/Yellow розповів, що зараз в Україну постачають найбільше тепловізорів, бронежилетів, міношукачів та автомашин. 

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«У нас є одна дуже велика перевага – великий резерв. Зараз у нас на рахунку 5 мільйонів євро, тому ми можемо, не замислюючись купувати щось, передавати, відвозити», - каже Охман.

За його словами, останнім часом організація привозить до України багато тепловізорів та жилетів. Найближчим часом планується доставити нову їхню партію. «Ще просять шукачів, бо у місцях, звідки росіяни пішли, наприклад, під Києвом, багато мін. Сьогодні ми передали тридцять шукачів мін — вони доходять до місць, де вони справді потрібні», — пояснив глава Blue/Yellow, додавши, що днями загинув один з товаришів організації, який наїхав на міну у Чорнобилі.

Читайте також: Група топменеджерів з IT-індустрії створили волонтерський проєкт «KOLO» для допомоги ЗСУ

Охман привітав готовність як окремих осіб, так і компаній жертвувати кошти. «Сьогодні, наприклад, прийшов представник однієї компанії та пожертвував 15 тисяч євро від компанії. Також дарують автомобілі... Ми щойно відправили мікроавтобус за кілька тисяч євро», - сказав Охман.

За його словами, на початку війни пожертвувань було більше, «був нереальний пік, зараз темпи трохи знизилися, але ми просто продовжуємо спонукати людей робити свій внесок, жертвувати кошти різними способами». Також розглядається можливість розширити діяльність Blue/Yellow ще на кілька країн – Латвію, Естонію, скандинавські країни.

Охман повідомив, що литовці вже пожертвували Blue/Yellow понад 25 мільйонів євро. Днями він провів годинну розмову з литовським прем'єр-міністром Інгрідою Шимоніте, додавши, що їхні думки співпадають і вони порозумілися.

Blue/Yellow – громадянський рух, який допомагає Україні відбивати російську агресію. У його лавах безкоштовно працюють люди з Литви, України, Швеції, Німеччини, США, Канади, Польщі та інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-