У Японії створюють ляльки дарума в українських кольорах, гроші від продажів передадуть Україні

У Японії створюють ляльки дарума в українських кольорах, гроші від продажів передадуть Україні

Фото, відео
Укрінформ
У японському місті Такасакі в префектурі Ґумма місцеві ремісники виробляють традиційні ляльки дарума, пофарбовані в кольори українського прапора.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NHK.

На відміну від звичайних ляльок дарума з червоним корпусом, український варіант пофарбований зверху в синій, а знизу - в жовтий колір. На одній версії ляльок вручну написаний ієрогліф (канджі) зі значенням «молитися», на іншій версії є напис Pray for Ukraine (Молимося за Україну) англійською мовою - так виробники висловлюють свої молитви за Україну.

Продажі почалися в квітні в магазинах і в Інтернеті, ціна - 1650 єн, або близько 13 доларів за штуку. Виручка (за вирахуванням собівартості) буде передаватися Посольству України в Японії.

Представник майстерні Асахі Такамаса каже, що йому боляче дивитися на те, якої шкоди завдало Україні вторгнення росії.

Він висловив надію, що багато людей купуватимуть ляльки, щоб фінансово підтримати українців.

Ляльки дарума — порожниста кругла японська традиційна лялька, створена за зразком Бодхідхарми, засновника дзен-традиції буддизму. Ляльки дарума вважаються символом наполегливості та удачі, що робить їх популярним подарунком підбадьорення.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська росії знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-