У Брюсселі біля представництва ФРН провели акцію на підтримку України

У Брюсселі біля представництва ФРН провели акцію на підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
Біля постійного представництва Німеччини при ЄС у Брюсселі активісти української діаспори та європейських неурядових організацій вимагали припинити закупівлі російських енергоносіїв та надати Україні важку зброю.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, учасники акції представили театралізоване дійство пам'яті тисяч мирних українців - дітей, жінок, літніх людей, - які загинули під російськими бомбами та ракетами.

«Сьогодні ми організували ще один протест біля представництва Німеччини при ЄС. Ми вимагаємо визнати дії росії проти України геноцидом, заборонити постачання нафти й газу і найголовніше – надати Україні зброю. … Ми проводимо регулярні зустрічі з представниками німецького уряду в Бельгії... Сьогодні ми були вимушені провести креативний протест. Насправді українці, як і європейці, - ми можемо загинути всі разом, але в цей час Німеччина фінансує російський режим», - сказала одна з учасниць акції.

Акція на підтримку України біля представництва ФРН у Брюсселі / Фото: Дмитро Шкурко, Укрінформ

«Ми принесли сьогодні прапор України – він у крові. Ми його принесли, щоб показати – ми не будемо здаватися. Ми будемо приходити сюди стільки, скільки потрібно, поки Німеччина не змінить свою політику», - додала українська активістка.

Читайте також: У Варшаві перед представництвом Єврокомісії вимагали врятувати Маріуполь

Як повідомлялося, Німеччина погодилася постачати в Україну певні види оборонного озброєння, але утримується від постачання важкої техніки. При цьому уряд країни заявляє про неготовність на цьому етапі відмовитися від закупівлі російського газу.

22 квітня в інтерв’ю для ЗМІ канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина готова бути серед держав-гарантів безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-