У Варшаві перед представництвом Єврокомісії вимагали врятувати Маріуполь

У Варшаві перед представництвом Єврокомісії вимагали врятувати Маріуполь

Фото, відео
Укрінформ
Сотні людей зібралися у столиці Польщі під представництвами Європарламенту та Єврокомісії з вимогою зробити усе можливе для порятунку мирних людей та українських військових у Маріуполі.

Учасники акції передали до представництв європейських інституцій листа, в якому наполягають на потребі швидких дій для порятунку українців та жорстких заходів проти російського агресора, передає Укрінформ.

Акція розпочалася зі звуку сирени, що викликало сльози у багатьох присутніх, які особисто пережили жахіття війни.

Лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко підкреслила, що країни ЄС можуть зробити для України щонайменше дві речі: надати Україні зброю для протидії російському вторгненню та визволення окупованих територій, а також запровадити санкції проти рф, аби вона відмовилася від подальшої збройної агресії в Україні.

Активістка варшавського Євромайдану Вікторія Покривняк зачитала англійською мовою звернення до європейських чиновників. В ньому міститься заклик відкрити гуманітарний коридор для жінок, дітей та цивільних осіб з Маріуполя. Також підкреслюється, що сьогодні українські захисники потребують більше зброї, інакше ще більше цивільних людей загине у цій війні.

У Варшаві відбулася акція з вимогою деблокувати Маріуполь / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Активістка, журналістка Ірина Земляна наголошувала, що європейці можуть зробити набагато більше для України, зокрема дати достатньо зброї, аби ця війна далі не продовжувалася. Варіантом для деблокади Маріуполя вона назвала поїздку європейських лідерів до цього міста, що дало б можливість створити гуманітарний коридор для виходу людей з оточення окупаційних сил.

Через онлайн-зв'язок до присутніх на акції звернувся заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар (“Калина”), який подякував за підтримку, наголосивши, що українські військові роблять усе можливе, аби Маріуполь залишався українським містом.

Читайте також: Евакуювати маріупольців не вдалося через обстріли – Верещук

Люди тримали в руках плакати “Врятуйте українських дітей!”, “Росія вбиває”, “Врятуйте Маріуполь!”, Евакуюйте людей з Маріуполя”, “Збережіть українських дітей” тощо.

Учасники виклали із запалених лампадок цифру “205”, що символізує кількість убитих російськими окупантами українських дітей.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-