Біженці з України у Польщі отримають гранти на придбання ліків

Біженці з України у Польщі отримають гранти на придбання ліків

Укрінформ
У Польщі стартує програма, за якою 100 тисяч біженців з України отримають гранти у розмірі 500 злотих для придбання ліків в аптеках по всій країні.

 Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання Next.

"Програма на стадії запуску і передбачає випуск до 100 тисяч електронних кодів, кожен вартістю 500 злотих, які будуть використані в 2022 році для придбання ліків у всіх аптеках Польщі", - пояснили в компанії Pelion, яка бере участь у проєкті.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки одній з найбільших американських гуманітарних організацій Direct Relief, яка виділила 10 млн доларів на закупівлю ліків для біженців з України в Польщі.

Читайте також: Швеція готова прийняти українців з «гарячих» областей: на кого чекають

Співфінансування охоплює різні ліки, як рецептурні, так і безрецептурні, з різних категорій, в т.ч. протидіабетичні препарати, засоби лікування респіраторних захворювань, підтримки роботи серцево-судинної та нервової систем.

Наразі йдеться про допомогу 100 тисячам людей, не виключено, що програму буде продовжено.

Як повідомляв Укрінформ, Латвія підтвердила готовність надавати всю необхідну допомогу та підтримку українцям, які знайшли в країні прихисток від війни.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-