Швеція готова прийняти українців з «гарячих» областей: на кого чекають

Швеція готова прийняти українців з «гарячих» областей: на кого чекають

Фото
Укрінформ
Українців з «гарячих» областей представники влади та громадських організацій закликають евакуюватися.

Наприклад, нині діє програма екстреної евакуації багатодітних сімей, дітей-сиріт та дітей з інвалідністю з населених пунктів Донецької області до Королівства Швеція, тому людям варто скористатися цією можливістю, про це народний депутат України Вікторія Гриб сказала на пресконференції в Укрінформі.

«Набагато легше буде українським воїнам захищати наші території, якщо вони будуть знати, що цивільні вже знаходяться у безпеці. Оце сьогодні головне», - сказала вона та додала : «Я закликаю всіх подумати про безпеку своїх дітей, бо завтра вже може бути пізно. Подивіться, будь ласка, на Маріуполь, на Волноваху. Люди, мені здається, віддали б усе для того, щоб їхні близькі були у безпеці, але, на превеликий жаль, не було у них такої можливості, й вони залишалися до останнього моменту у своєму місті, а потім не могли вже виїхати. Не гайте час, приймайте рішення, а ми вам допоможемо, будемо шукати, куди вам їхати».

Парламентарка підкреслила, що мирне населення має розуміти, що ворог безжальний, він не відступить, далі в деяких регіонах ситуація може погіршитися, то ж не варто цього чекати. «Ворог зараз намагається зібрати дуже багато сил на Донбасі і захопити його. Тому насамперед ми звертаємося до жителів Донецької області та інших областей, де гаряче. Це і Запорізька область, і Харківська та інші», - підкреслила Гриб.

Читайте також: Миколаїв залишили близько 40% жителів – мер

Вона зазначила, що нині працює програма, завдяки якій українці можуть евакуюватися за кордон. Зокрема, за підтримки уряду України МБФ «Твоя Доброта» спільно зі Шведсько-Українською Торгівельною Палатою та Українським союзом промисловців і підприємців проводить екстрену евакуацію багатодітних сімей, дітей-сиріт та дітей з інвалідністю з населених пунктів Донецької області до Королівства Швеція.

Директор Міжнародного благодійного фонду «Твоя Доброта» Іван Степурін звернувся до мешканців сходу України: «Від вас потрібне тільки бажання на евакуацію та вийти з нами на зв’язок. А все інше ми зробимо так, щоб ви опинилися у безпечному місці, покинули зону важких воєнних ризиків», - сказав він.

Степурін додав, що люди можуть звернутися на гарячу лінію: +38 (095) 411-68-17.

Читайте також: На лікування за кордон евакуювали понад 400 українських онкохворих дітей із зони бойових дій

За словами президента шведсько-української Торгової Палати в Скандинавії Людмили Лемріні, у Швеції українців зустріли на гідному рівні. Всі мами з дітьми, які приїхали в рамках цієї програми, розселені у родини. Деякі шведські сім'ї прихистили їх строком від 2 до 6 місяців. Українців там підтримують та забезпечують усім необхідним. Волонтери допомагають.

Як наголосив віцепрезидент Українського союзу промисловців і підприємців Денис Красніков , програма евакуації працює не тільки за допомогою цих організації, долучаються й представники бізнесу, які працюють у різних регіонах. Вони надають транспорт, товари першої необхідності, організовують переговори та шукають житло для переселенців. Ведеться робота з представниками канадського бізнесу, а також низки країн ЄС. «Для того, щоб якомога швидше евакуювати найбільш незахищені верстви населення, а з іншого боку забезпечити певні гуманітарні пакети для того, щоб на перший цей складний період вони змогли забезпечити себе, своїх дітей та таким чином пом’якшити негативні наслідки війни. Запрошую всіх підприємців, які входять до Українського союзу промисловців і підприємців, та інші бізнес-асоціації й окремі бізнеси до співпраці», - сказав він.

Читайте також: Укрзалізниця призначила на сьогодні сім евакуаційних рейсів

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), станом на 19 квітня понад 5 мільйонів людей виїхали з України через війну, яку розв’язала російська федерація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-