Україні слід негайно надати всю необхідну зброю – ексміністр оборони США

Україні слід негайно надати всю необхідну зброю – ексміністр оборони США

Укрінформ
Західні союзники мусять надати Україні всю необхідну зброю для ефективної оборони проти росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку в ефірі канадського телеканалу CBC висловив колишній міністр оборони США Леон Панетта.

"Для США та союзників ключовим зараз є надання українцям усієї можливої зброї, яка їм може бути потрібна. Чи йдеться про "Стінгери", "Джавеліни", системи С-300, С-400, будь-які літаки, танки, чи бронетранспортери – будь-що, і зробити це треба негайно", – сказав Панетта.

Він наголосив, що українці за час війни довели свою спроможність ефективно використовувати усю наявну зброю. "Ми всі переконалися у здатності українців мужньо боротися й досягати успіху в обороні від сил, які кількісно істотно переважають їх", – зазначив колишній міністр оборони.

Читайте також: Президент: Кожна затримка в постачанні зброї – це дозвіл росії вбивати українців

Панетта додав, що війна в Україні увійшла у критичну фазу, яка може стати вирішальною. "Зараз українці можуть досягти своєї головної мети – збереження України як суверенної демократичної держави без будь-якого російського втручання", – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, фіксуються ознаки початку наступальної операції військ рф у Східній операційній зоні. У Слобожанському та Донецькому операційних районах агресор на окремих напрямках активізував наступальні та штурмові дії.

У Ростовській області рф загарбники продовжують формувати додаткові підрозділи і планують це завершити до 24 квітня, у Бєлгородській – розгортають вертолітні майданчики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-