Канада розгорне в Європі військовий госпіталь для українців

Канада розгорне в Європі військовий госпіталь для українців

Укрінформ
Канада найближчим часом планує розгорнути у Європі військовий госпіталь для надання медичної допомоги українцям.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі телеканалу СВС розповів міністр міжнародного розвитку Канади Харджит Саджан.

“Ми спілкуємося із Червоним Хрестом стосовно того, що потрібно. Ми були готові розгорнути великий польовий госпіталь. З'ясувалося, що потреби у всьому госпіталі немає, тому розгорнуть його окремі елементи”, - розповів він. 

Міністр наголосив, що такі проєкти потребують значної координації між численними партнерами: “Питання ж не лише в тому, аби мати необхідне обладнання, важливо забезпечити, щоб були потрібні люди”, - уточнив Саджан.

Читайте також: Канада відправить у Польщу військових для допомоги українським біженцям

Він зазначив, що наразі визначається точне місце розташування майбутнього госпіталю, а також додав, що в східній Європі вже працює команда міністерства міжнародного розвитку Канади, яка шукає способи подальшої гуманітарної підтримки.

“Виконується величезна робота, але й потреби - величезні, з огляду на масові злочини, що чиняться в Україні”, - підсумував Харджит Саджан.

Як повідомлялось, протягом цього та наступного років Канада планує надати Україні військової допомоги на 500 мільйонів канадських доларів (близько 416 мільйонів доларів США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-