В Австрії закликали Захід запровадити безпольотну зону над Україною

В Австрії закликали Захід запровадити безпольотну зону над Україною

Укрінформ
Громадсько-політичний рух «Пан'європейський рух Австрії» виступив із закликом до Заходу запровадити безпольотну зону над Україною та притягнути до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді путіна та представників його уряду, відповідальних за загарбницьку війну проти України.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідна заява опублікована на сайті "Пан’Європа Австрія".

"Підтримуючи Україну як незалежну європейську країну, Пан'європейський рух Австрії... закликає ООН створити безпечні зони для цивільного населення в Україні і закликає західну спільноту цінностей ввести безпольотну зону над Україною, насамперед для захисту гуманітарних коридорів від подальших атак", - йдеться у заяві.

Пан'європейський рух Австрії виступив з вимогою до росії негайно припинити бойові дії, вивести війська з міжнародно визнаної території України у межах 1991 року, а також "виплатити репарації Україні з метою відшкодування завданої шкоди та компенсацій родичам жертв війни". Також було закликано Захід "ініціювати розгляд у Міжнародному кримінальному суді справи проти володимира путіна та представників його уряду, відповідальних спільно з ним за загарбницьку війну".

Читайте також: У міноборони Австрії знищення крейсера "москва" назвали стратегічним успіхом ЗСУ

Вітаючи хвилю допомоги Україні, зокрема прийом українських біженців у Європі, громадсько-політичний рух закликав ЄС також посилити підтримку сил оборони України "усім необхідним військовим обладнанням".

Також у "Пан’Європа Австрія" повторили свій заклик до того, щоб "негайно відкрити для України перспективи приєднання до ЄС", закликавши політиків Європейського Союзу "нарешті продовжити добрі слова чіткими діями".

Читайте також: Україна відправила Єврокомісії відповіді на опитувальник щодо вступу в ЄС

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Український народ чинить героїчний опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-