У міноборони Австрії знищення крейсера

У міноборони Австрії знищення крейсера "москва" назвали стратегічним успіхом ЗСУ

Укрінформ
Українські військові завдали сильного удару по самолюбству росіян та здобули стратегічний успіх, знищивши флагман чорноморського флоту рф крейсер "москва".

Як передає Укрінформ, про це заявив керівник групи базового планування міністерства оборони Австрії генерал-майор Бруно Гофбауер в інтерв’ю виданню Oberösterreichische Nachrichten.

"Українці завдали сильного удару по самолюбству росіян, але вони також досягли успіху в стратегічному сенсі", - заявив австрійський генерал, коментуючи знищення "москви".

За словами Гофбауера, військово-морські сили росії, очевидно, серйозно недооцінили спроможності українських захисників, коли відправили "москву" у прибережні води. Коментуючи удар по крейсеру українськими ракетами "Нептун", генерал заявив, що влучання, вочевидь, відбулося у вразливе місце і "викликало ланцюгову реакцію".

Читайте також: Розробник комплексу «Нептун» подякував ЗСУ за влучний залп по крейсеру «Москва»

Експерт у військово-морській сфері вказав на те, що з ліквідацією флагмана чорноморського флоту рф зменшився і військовий потенціал самого флоту.

На цьому тлі австрійський генерал також висловив переконання, що російська десантна операція в районі Одеси найближчим часом не відбудеться. Зокрема, й тому, що однією з проблем для російських кораблів стане мінування прибережного району українськими військами.

Як повідомлялося, 13 квітня українські військові уразили російський крейсер "москва" з протикорабельної ракетної системи "Нептун", завдавши йому серйозних пошкоджень.

Читайте також: Маляр - про погрози рф відповісти за крейсер «Москва»: У нас і так активна фаза війни

Оперативне командування "Південь" 14 квітня повідомило, що інші одиниці російського корабельного угруповання намагалися надати допомогу "москві", але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер, і він почав тонути.

У росії ввечері того ж дня офіційно підтвердили, що крейсер чорноморського флоту рф "москва" затонув під час буксирування до порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-