"Український борщ єднання" їде до Німеччини

Укрінформ
Міжнародний штаб допомоги українцям 18 квітня в місті Шверін (Німеччина) проведе акцію "Український борщ єднання".

Про це Укрінформу повідомили організатори акції.

Як зазначається у повідомленні, у рамках акції голова ГО "Інститут культури України", відомий шеф-кухар Євген Клопотенко та дослідниця традицій української культури, координатор проєкту "Український борщ єднання" Марина Соботюк презентують борщ, який подано як елемент нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Крім того, Клопотенко приготує український борщ для запрошених гостей – представників бізнесу, української діаспори, дипломатів та всіх охочих.

"Мета цієї акції – провести благодійні заходи з приготування українського борщу. А також консолідувати необмежене коло українців у світі задля підтримки та гуманітарної допомоги людям, які перебувають на території України", – повідомили організатори.

Захід відбудеться на запрошення Українсько-німецького культурного центу "Січ".

Акредитацію на захід та саме запрошення можна отримати за телефоном: +38 067 894 81 08.

Допомога здійснюватиметься шляхом збору коштів на благодійній основі, за результатами чого відбудеться закупівля повсякденних наборів сухих продуктів для громадян України, які у зв’язку зі збройною агресію російської федерації проти України наразі перебувають на територіях активних бойових дій, а також є внутрішньо переміщеними особами, які тимчасово були змушені покинути свої домівки або переїхати через втрату житла.

Читайте також: Дерунинаступні: у МЗС відповіли захаровій на закиди про український борщ

Крім того, у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики, під час проведення відповідних заходів здійснюється інформаційна кампанія щодо поширення серед громадськості та іноземних ЗМІ країн Європейського Союзу інформації про збройну агресію російської федерації проти України та її наслідки.

З таким завданням у найближчий місяць планується відвідати дев’ять країн.

Як повідомлялося, проєкт стартував 13 квітня з Польщі на запрошення «Товариства друзів України у Варшаві» й за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-