Зброя, трибунал та план Маршалла: у Європарламенті розповіли, що готові зробити для України

Зброя, трибунал та план Маршалла: у Європарламенті розповіли, що готові зробити для України

Укрінформ
У Європарламенті розповіли про основні принципи допомоги Україні для відновлення після війни з рф.

Про це у повідомленні за підсумками візиту на власній сторінці написала депутат Європейського парламенту Віола фон Крамон (Німеччина).

«Жахливі фотографії та повідомлення не можуть дати уяву про шокуючу реальність, яка існує у дійсності. Масштаби руйнації є нестерпними. Розповіді людей на місцях жахають. Російські війська проводили стратегію повного знищення. Атаки та звірства були спрямовані проти всіх українців: жінок, чоловіків та дітей», - написала Віола фон Крамон.

Вона зауважила, що від колег в стінах Верховної Ради та людей у зруйнованих житлових масивах депутати Європарламенту чули лише про одне бажання та про одне прохання до ЄС – надати зброю.

Читайте також: Європарламент почав вести Твітер українською

«Українці захищають свою країну та всі наші демократії від російської агресивної війни. Європейський Союз має підтримати Україну у нарощуванні її спроможностей для оборони», - наголосила депутат Європарламенту.

Вона окреслила основні пріоритети з підтримки України, навколо яких об’єдналися члени парламентської делегації за підсумками візиту до України:

  • Доставка зброї та військова підтримка
  • Повоєнне відновлення та План Маршалла для України
  • Гуманітарна допомога
  • Санкції проти росії, міжнародний трибунал для військових злочинів та для злочину агресії
  • Інтеграція України в ЄС.
Читайте також: До Києва прибули євродепутати з 11 країн, вони відвідають звільнені передмістя

Як зазначається в повідомленні, під час візиту до Києва європейські політики мали змогу обговорити ситуацію з українськими парламентаріями та зустрілися з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ. Російські військовослужбовці розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні Сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

Європейський Союз виявив солідарність з народом України та надав негайну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу, включаючи виділення 1,5 млрд євро в рамках так званого Європейського фонду миру для постачання зброї країні, що перебуває у стані війни. Країни ЄС приймають на своїй території більше 4 мільйонів українських біженців, переважно жінок і дітей, надають їм дах над головою та необхідні соціальні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-