рф повинна заплатити за своє рішення розпочати війну в Україні – Марченко

рф повинна заплатити за своє рішення розпочати війну в Україні – Марченко

Укрінформ
російська влада ухвалила рішення розпочати повномасштабне вторгнення в Україну й вона повинна заплатити за це рішення після завершення війни. 

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Sky News заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

«Розпочати війну в Україні було їхнім (рф – ред.) рішенням, саме тому вони повинні заплатити за це рішення після закінчення війни», - сказав він.

За словами Марченка, на виплати репарацій Україні можуть, зокрема, піти заморожені активи банків росії закордоном, заморожені активи бізнес-олігархів з росії та інші податки, які стягнуті з рф.

Читайте також: Шмигаль заявляє, що Україні на відбудову після війни потрібні $565 мільярдів

Міністр сподівається, що світова спільнота вимагатиме від росії репарацій на основі міжнародних судових процесів, і що необхідну суму можна буде зібрати для відновлення України.

Він зазначив, що остаточна сума фонду на реконструкцію країни може в кінцевому підсумку сягати сотні мільярдів доларів США.

«Лише наша інфраструктура, критична інфраструктура, яка була пошкоджена війною коштує нам 120 мільярдів доларів США, і, якщо додати соціальну та військову інфраструктуру, це може становити понад 500 мільярдів доларів», - сказав Марченко.

Читайте також: Уряд виділив перший мільярд на відбудову звільнених територій

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що щоденні витрати України з державного бюджету, пов’язані з війною з рф, становлять близько 2 млрд грн, водночас загальні втрати нашої держави щодня, пов'язані з руйнуванням інфраструктури та втратою економічного потенціалу, становлять до 4 млрд дол. на день.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-