Уряд виділив перший мільярд на відбудову звільнених територій

Уряд виділив перший мільярд на відбудову звільнених територій

Укрінформ
На відбудову звільнених від російських загарбників населених пунктів направлено перший мільярд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

"Направляємо з резервного фонду перший мільярд гривень на відбудову звільнених від російських військ територій. Кошти підуть на ліквідацію наслідків воєнних дій та першочергове відновлення інфраструктури", - написав Шмигаль.

Зокрема, 400 млн грн виділено для Київської області, по 250 млн грн - Чернігівській та Сумській областям. Ще 100 млн грн виділено для Житомирщини.

Читайте також: Україна вже отримує пропозиції до плану відновлення від багатьох держав - Шмигаль

За рахунок виділених коштів буде проведено ремонт інженерних мереж і систем для відновлення тепла, газу, води, електроенергії. Крім того, кошти будуть спрямовані на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інші першочергові потреби.

Зазначається, що розпорядником коштів будуть військово-цивільні адміністрації в кожній області. З боку уряду координувати процес буде Міністерство розвитку громад та територій.

Читайте також: Уряд уже працює над новим планом Маршалла з відновлення України – Прем’єр

"Це лише перший етап, і попереду буде ще багато роботи з капітальної відбудови нашої країни. До цього ми приступимо одразу після нашої перемоги", - прокоментував Шмигаль.

Як повідомлялося, раніше Шмигаль закликав мерів по всьому світу надавати українським містам гуманітарну допомогу та кошти на відновлення.

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала новий етап війни проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-