Містами Європи та Америки пройшла хвиля Маршів матерів

Містами Європи та Америки пройшла хвиля Маршів матерів

Укрінформ
Четвертий тиждень поспіль у великих містах Європи та Америки проходять Марші українських матерів, які змушені були тікати з дітьми від війни

Про це Укрінформу повідомив керівник агенції PR Batteries Роман Мединський.

«Цими вихідними численні Марші матерів пройшли у Кракові, Братиславі, Кишиневі, вже втретє - у Мюнхені та вчетверте - в Атланті. Головним атрибутом акції стали ляльки у скривавлених простирадлах, що символізують сотні дітей, вбитих російськими військовими. Багато українок на марші були одягнені у траурний чорний одяг, щоб ушанувати пам'ять загиблих у Бучі, Краматорську, Маріуполі, Ірпені та інших містах України», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Марші матерів привернули увагу багатьох провідних світових ЗМІ, свої історії про страждання українських дітей та військові злочини росії українські жінки доносять мільйонам людей з усього світу.

«Марш матерів – це рух українських жінок, які виходять на головні площі та вулиці міст задля того, щоб тема війни в Україні залишалась головною у світовому порядку денному. Ми працюємо разом, щоб постійно нагадувати всій світовій спільноті, що вбивство дітей в Україні - це спільна біда, спільне горе, тому що чужих дітей не буває, а ворог може прийти і до їхніх міст. Українські матері розповідають особисто та за допомогою ЗМІ про страждання та смерті українських дітей та просять про допомогу», - коментує Мединський.

Повідомляється, що Марш у Кракові зібрав понад 500 українських та польських матерів та привернув увагу багатьох ЗМІ. Мирна колона пройшла від пам'ятника жертвам Катині (саме цього дня в Польщі відзначали день пам’яті жертв цієї трагедії) до площі Ринок, де хвилиною мовчання вшановували загиблих українських дітей, а також вбитих у Катині польських вояків та жертв Смоленської катастрофи.

Учасниці Маршу матерів у Мюнхені вкотре зібрались на Odeonsplatz. Вже третій хід у цьому місті пройшов у єднанні з акцією за мир в Україні, організованою громадянським рухом VITSCHE.

Вперше Марш матерів був проведений у Братиславі, мирний захід зібрав понад 800 українських матерів, до яких долучилася велика кількість словаків. Учасники пройшли центром міста - від Rybného námestia до Hlavné námestie. Захід відбувся у партнерстві з ініціативами «Стурбовані матері» (Znepokojenými matkami) та «Мир Україні» (Mier Ukrajine).

У Кишиневі відбулася подвійна акція на підтримку України — рухом Марш матерів разом з асоціацією Unirea Odip було організовано акцію солідарності з Маріуполем. В заході брали участь як українці, так і громадяни Молдови. Учасники зібрались біля посольства Росії і пройшли до Театру опери та балету.

Читайте також: росіяни зробили Україну однією з найбільш забруднених мінами територій у світі - Зеленський

Вже вчетверте Марш матерів відбувся в Атланті. Траурний хід пройшов від офісу CNN до Централ парку. До акції також приєдналися американці. Місцева капелан провела молитву за всіма загиблими, під яку було розгорнуто великий прапор України. Акція завершилася співом «Пливе кача» та хвилиною мовчання.

Як зазначається, Марші матерів уже об'єднали 14 країн, зібравши тисячі людей на центральних площах 23 міст. Акції плануються й надалі, найближчим часом - у Бухаресті, Стамбулі, Кошице.

Фото тут.

В Україні з 24 лютого триває російське масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. рашисти катують і вбивають мирне населення України.

Унаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну. станом на 10 квітня, загинули 177 дітей та понад 336 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-