росіяни зробили Україну однією з найбільш забруднених мінами територій у світі - Зеленський

росіяни зробили Україну однією з найбільш забруднених мінами територій у світі - Зеленський

Укрінформ
російські війська під час відступу з північних районів України свідомо залишили безліч вибухонебезпечних предметів - і це теж має розглядатися як воєнний злочин.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«У північних районах нашої країни, звідки вигнали окупантів, тривають безпекові роботи. Передусім це розмінування - російські війська залишили по собі десятки, якщо не сотні тисяч небезпечних предметів. Це й снаряди, які не вибухнули, міни, розтяжки. Щодня знешкоджується не менше кількох тисяч таких предметів», - розповів глава держави.

За його словами, росіяни залишали міни всюди - у будинках, які захоплювали, просто на вулицях, у полях, мінували майно людей, машини, двері.

Читайте також: Агресори залишали розтяжки навіть у пральних машинах - Монастирський

«Свідомо робили все, щоб повернення в ці райони після деокупації було максимально небезпечним. Через дії російської армії наша територія на сьогодні є однією з найбільш забруднених мінами у світі. І я вважаю, що це також має розглядатися як воєнний злочин російських військ. Вони свідомо зробили все, щоб убити чи покалічити якомога більше наших людей навіть тоді, коли були змушені відступити з нашої землі. Без відповідних наказів вони б цим не займалися», - підкреслив Зеленський.

В Україні триває повномасштабне вторгнення російської федерації, війська якої обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-