Україна отримала 177 електрогенераторів з Великої Британії

Україна отримала 177 електрогенераторів з Великої Британії

Фото
Укрінформ
В Україну надійшло 177 електрогенераторів з Великої Британії для підтримки надійності енергопостачання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

“В Україну надійшла друга партія мобільних електрогенераторів, які Велика Британія надає нашій державі для підтримки надійності енергопостачання. Перша партія, 21 генератор, надійшла раніше”, - ідеться в повідомленні.

Всього Велика Британія анонсувала передачу понад 500 портативних генераторів, які будуть використані як державними, так і комерційними енергокомпаніями для забезпечення сталого електропостачання соціальних об‘єктів, житлових будинків, підприємств.

Генератори стануть резервним джерелом живлення у випадку відключення електроенергії внаслідок ворожих обстрілів електромереж та обладнання.

“Я щиро вдячний особисто Квазі Квартенгу (міністр підприємництва, енергетики та промислової стратегії Британії - ред.), а також всьому британському уряду і компаніям за надання цієї важливої допомоги. Одне з головних наших завдань - забезпечувати наших громадян, бізнес, Збройні сили України стабільним енергопостачанням. В той час, коли російські окупанти нищать наші електромережі та критичну енергетичну інфраструктуру, ці генератори стануть додатковою гарантією надійного енергозабезпечення українців", - заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Ближчим часом очікуються надходження наступних партій мобільних електрогенераторів з Великої Британії.

Читайте також: Британія готова відновити Київ і область після війни - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

8 квітня під час пресконференції у Лондоні прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Об'єднане королівство незабаром відправить до України нову партію сучасної протитанкової і протиповітряної зброї.

Фото: mpe.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-