Британія передасть Україні зброї ще на 100 мільйонів фунтів - Джонсон

Британія передасть Україні зброї ще на 100 мільйонів фунтів - Джонсон

Укрінформ
Об'єднане королівство незабаром відправить до України нову партію сучасної протитанкової та протиповітряної зброї.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції у Лондоні заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

"Можу оголосити, що Об'єднане королівство надішле Україні високоякісного військового обладнання ще на 100 млн фунтів. Йдеться зокрема про протиповітряні системи, що літають втричі швидше за звук, 800 протитанкових ракет й високоточні боєприпаси, здатні зависати у повітрі, поки їм не вкажуть ціль", - сказав Джонсон.

Читайте також: Британія розглядає всі варіанти оборонної допомоги Україні – Джонсон

Він додав, що Британія також передасть Україні партію нелетального військового обладнання. "Ми також надішлемо шоломи, окуляри нічного бачення та бронежилети на додачу до 200 тис. одиниць військового обладнання, які Об'єднане королівство вже передало", - зазначив прем'єр-міністр.

За його словами, Лондон також продовжить посилювати санкційний тиск на росію.

Читайте також: Байден назвав удар росії по Краматорську звірством і пообіцяв дати Україні більше зброї

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-