Латвія відправила в Україну великий вантаж із гумдопомогою більш як на €2,1 мільйона

Латвія відправила в Україну великий вантаж із гумдопомогою більш як на €2,1 мільйона

Фото
Укрінформ
З Латвії був відправлений до України 41-й гуманітарний вантаж вартістю понад €2,1 мільйона. У ньому товари, придбані на черговий транш пожертв на платформі ziedot.lv, а також коштом латвійських фізичних осіб і підприємців.

Про це повідомила у Фейсбуці парламентський секретар МЗС Латвії Занда Калніня-Лукашевиця, передає Укрінформ.

Акція гуманітарної допомоги «Народові України!», яка діє на платформі ziedot.lv, у співпраці з латвійським МЗС відправила 19 вантажів на загальну суму понад 950 тис. євро.

У Херсонську, Закарпатську, Миколаївську, Кіровоградську, Чернігівську, Запорізьку, Харківську область та Краматорськ Донецької області надійшли медичні засоби, гігієнічні, побутові товари, харчування, в тому числі для дітей, а також вантажі для кількох лікарень. У п’ятницю готується черговий вантаж на Київ.

Об’єднання «Підприємці за мир» та LIKTA (Латвійська асоціація інформаційно-комунікаційних технологій) у співпраці з МЗС країни адресували українському Мінцифри 4 вантажі з ІТ-обладнанням загальною вартістю понад 650 тис. євро.

Читайте також: У Латвії оголосили 9 травня Днем пам'яті жертв війни рф в Україні

Об’єднання «Viegli palidzet» (легко допомогти) у співпраці з підприємцями, ziedot.lv і в тісній координації з МЗС та Державною пожежно-рятувальною службою відправило 18 вантажів загальною вартістю 515 тис. євро. Допомога з предметами першої необхідності, засобами гігієни, ліками, продуктами харчування, одягом надійшла на Закарпаття, в Рівненську та Одеську області, а також у Молдову, де перебувають українські біженці.

Широкомасштабне вторгнення російських загарбників в Україну триває з 24 лютого.

Фото: Zanda Kalniņa-Lukaševica, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-