У Латвії оголосили 9 травня Днем пам'яті жертв війни рф в Україні

У Латвії оголосили 9 травня Днем пам'яті жертв війни рф в Україні

Укрінформ
Парламент Латвії встановив, що 9 травня 2022 року є Днем пам'яті жертв російської агресії проти України, святкові заходи цього дня не проводитимуться.

Про це передає Укрінформ з посиланням на сайт Сейму Латвії.

«9 травня (цього року – ред.) на всій території Латвії відзначається день пам'яті мирних жителів України та військовослужбовців Збройних сил, які постраждали й загинули внаслідок військової агресії російської федерації проти України», - йдеться у повідомленні.

Згідно з ухваленим законом, у день пам'яті державний прапор Латвії має бути вивішений з жалобними стрічками перед державними та муніципальними будівлями, а також житловими будинками. Крім того, у Святодухівській вежі Ризького замку, біля резиденції Президента Латвії, Будівлі Сейму та будівель Кабінету Міністрів, поруч із Державним прапором Латвії має бути розміщений і прапор України.

Масові видовищні та святкові заходи 9 травня поточного року не проводитимуться, органи місцевого самоврядування не видаватимуть дозволів на їх проведення, а видані раніше дозволи відкликають. При цьому можуть бути дозволені мітинги, хода чи пікети для поминання загиблих українців.

Читайте також: У Латвії документи на проживання отримали близько 13 тисяч українських біженців

Закон також передбачає, що 9 та 10 травня цього року заборонено використання піротехнічних засобів.

Закон ухвалено, щоб привернути увагу латвійського суспільства до військової агресії росії на території України та проявити солідарність з українським народом у боротьбі за суверенітет, незалежність і територіальну цілісність держави.

Закон набуде чинності наступного дня після його оприлюднення та діятиме до 11 травня поточного року.

Раніше біля пам'ятника Перемоги в Ризі, а також інших містах Латвії 9 травня щорічно проводилися масові святкові заходи.

Фото з сайту saeima.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-