Литовський клуб журналістів передав Україні 33 автомобілі

Литовський клуб журналістів передав Україні 33 автомобілі

Фото
Укрінформ
Литовський клуб журналістів (LJA) зібрав на акції «Подаруй автомобіль Україні» 33 авто і передав українським захисникам. 

Про це повідомляє Національна спілка журналістів України (НСЖУ) у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що литовці дарують автомобілі українським воїнам: і бізнес, і автоспорт приєднується до Литовського клубу журналістів (LJA), який оголосив акцію «Подаруй автомобіль Україні».

«Тільки за перший тиждень кампанії нам запропонували стільки машин, що ми відбирали кращі тринадцять за допомогою членів клубу», – повідомив президент LJA Валдас Валюкявічус.

Анонсована в автоспільноті кампанія отримала широкий резонанс і підтримку. Наприклад, гонщик Аурімас Онушкявічюс, який має власний транспортний бізнес, запропонував повністю безкоштовно перевезти автомобілі, призначені для боротьби з агресором в Україні.

Також Валюкявічус зазначив, що заклик литовців дійшов до фінських ЗМІ. В LZA дзвонять не тільки литовці, а й фіни, які також хочуть подарувати свої автомобілі українцям.

Автоклуб журналістів Литви (Lietuvos Zurnalistu Autoklubas) започаткував акцію "Подаруй авто Україні" 2 березня. Вона діє спільно з організацією Blue/Yellow, яка збирає підтримку Україні з 2014 року, та державною компанією Regitra, що веде автомобільний реєстр країни. Blue/Yellow з'ясовує, які саме автомобілі потрібні українцям, та організовує процес доставки транспорту. Regitra здійснює пільгову реєстрацію без зборів.

Відразу про готовність надати допомогу акції заявили три автосервіси: UAB Rimtoma, UAB Juta та Kaunas Autoservisas AutoAKSTE. Найбільший у Литві портал транспортної реклами Autoplius.lt надає інформаційну допомогу кампанії.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-