Деякі силоміць вивезені у рф українські біженці виїжджають до Естонії - ЗМІ

Деякі силоміць вивезені у рф українські біженці виїжджають до Естонії - ЗМІ

Укрінформ
Деякі громадяни України, які були примусово вивезені до росії, у тому числі з Маріуполя, виїжджають з рф до Естонії.

Про це повідомив естонському мовнику ERR представник компанії-перевізника LuxExpress Райт Реммель, повідомляє Укрінформ.

«Зросла кількість українських біженців. Вони прибули до росії з Маріуполя і їдуть до Естонії через Санкт-Петербург», - сказав Реммель.

За його словами, іноді у людей немає оригіналів документів, лише скан-копії паспортів. «Тоді ми заздалегідь зв'язуємося з Департаментом поліції та прикордонної охорони Естонії, щоб з'ясувати, чи зможуть вони перетнути естонський кордон», - пояснив Реммель.

Представник компанії Baltic Shuttle, яка також працює на лінії росія – Естонія, сказав: «Понад 50% наших пасажирів – це біженці, які прибули до росії з України і їдуть до Естонії автобусом з Санкт-Петербурга, щоб залишитися тут або виїхати в інші країни».

Автобусні рейси зараз є єдиним пасажирським сполученням між Естонією та росією.

Раніше Департамент поліції та прикордонної охорони інформував, що до Естонії прибуло понад 25 тисяч українських біженців.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Mürk/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-