Литва прийняла вже 14 тисяч біженців з України

Литва прийняла вже 14 тисяч біженців з України

Фото
Укрінформ
Наразі у Литві зареєстрували майже 14 тисяч українських воєнних біженців. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національне телерадіомовлення LRT.

Прийом українців організовується не лише державним коштом, а й за допомогою місцевих самоврядувань, підприємств, НКО.

Так, литовські некомерційні організації повідомляють, що зібраних раніше 2,2 млн євро пожертвувань, які були передані Червоному Хресту, вистачить для виділення біженцям до квітня.

Також литовський «Продовольчий банк» інформує, що наразі українським біженцям у Литві роздано понад 10 тисяч продуктових пакетів. Безпосередньо до України відправлено 100 тонн продуктів харчування.

Вільнюське міське самоврядування повідомило, що спільно із Вільнюським центром розвитку освіти, університетом, місцевими школами для дорослих організовує безкоштовне вивчення литовської мові для українців.

Перші групи почнуть займатися 16-18 березня, інші будуть сформовані пізніше. Курс включає 25 занять, тривалість – 3 місяці. Уроки вестимуть студенти-волонтери та викладачі філологічного факультету Вільнюського університету. Курси безкоштовні, учасникам видадуть усі необхідні для занять матеріали.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно надіслала позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: M.Gaučaitės-Znutienės, D.Umbraso/LRT nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-