Всеукраїнська рада церков знову закликала світ закрити небо над Україною

Всеукраїнська рада церков знову закликала світ закрити небо над Україною

Укрінформ
Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій виступила зі зверненням до світових лідерів, ОБСЄ, ЄС та НАТО про необхідність запровадження безполітної зони над Україною та реагування на гуманітарну катастрофу в окремих регіонах.

Звернення оприлюднене на сайті ВРЦіРО, передає Укрінформ.

Як наголошується у заяві, мільйони цивільних людей різних національностей і віросповідань, які мирно проживали в Україні, стикнулися з гуманітарною катастрофою, спричиненою військовим вторгненням Росії, авіаційними та ракетними обстрілами житлових кварталів, продуктових складів, лікарень, пологових будинків, шкіл та інших об’єктів критичної інфраструктури українських міст.

У ВРЦіРО зазначили, що від початку повномасштабної війни росії проти України загинули понад 80 дітей і ще понад 100 були поранені. Сотні тисяч мирних людей опинилися в блокаді на Київщині, в Маріуполі та Волновасі Донецької області - без їжі, води, медичної допомоги та інших засобів до існування. Жертвами російської блокади в Маріуполі вже стали щонайменше 2187 мирних мешканців, убитих під час постійних обстрілів, зокрема під час спроб евакуюватися через заздалегідь узгоджені гуманітарні коридори.

«Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій повторно закликає світових лідерів, країни-учасниці ОБСЄ, ЄС та НАТО вжити невідкладних заходів для запровадження безполітної зони над територією України або надати українській армії сучасні засоби протиповітряної оборони та літаки-винищувачі, які зможуть захистити мирних мешканців України від регулярних бомбардувань і ракетних ударів російських загарбників», - наголошується у заяві.

Крім того, ВРЦіРО звернулася до керівництва РФ, міжнародних організацій, церковних ієрархів та релігійних діячів народів росії вжити термінових заходів з організації гуманітарних коридорів для евакуації мешканців українських міст і селищ з районів активних бойових дій, а також до негайного обміну військовополоненими.

«Повторно наголошуємо, що з метою уникнення будь-яких провокацій евакуацію цивільного населення через гуманітарні коридори можуть здійснювати цивільні волонтери та служителі Церков і релігійних організацій, як у супроводі співробітників української поліції, так і без їхньої участі», - підкреслюється у зверненні.

Як повідомляв Укрінформ, 8 березня Всеукраїнська рада Церков оприлюднила звернення, в якому закликала НАТО, ООН, Європейський Союз, ОБСЄ та Раду Європи вжити заходів для запровадження над Україною безпольотної зони та надання Збройним Силам України сучасної техніки протиповітряної оборони.

Фото: vrciro.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-