Україна просить заборонити російські телеканали на території ЄС

Україна просить заборонити російські телеканали на території ЄС

Документ
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до комісара ЄС з питань внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та малого та середнього бізнесу Тьєррі Бретона заборонити мовлення російських телеканалів на території ЄС.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко повідомив у Телеграмі.

Звертаючись до європейського комісара, український міністр просить:

  • запровадити санкції проти всіх російських телеканалів, що ведуть мовлення за допомогою супутників чи інших технологій, та заборонити їх мовлення на території ЄС;
  • замість російських телеканалів рекомендувати провайдерам транслювати марафон «UAразом», який доступний англійською мовою.

«Розраховуємо на активне включення ЄС у питанні протистояння дезінформацій рф. Україна тим часом продовжує інформаційну блокаду російській пропаганді у Європі», - зазначив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, Ткаченко заявляв, що рупори кремля отримують максимальний супротив і від України, і від її союзників попри намагання дезінформувати світ.

Він нагадав, що фактично в перший же день війни в Україні було організовано загальнонаціональний ефір UAразом, в якому беруть участь всі провідні українські телеканали. Також об'єднаними зусиллями медіа-групи держави було створено канал російською мовою під назвою FREEДОМ, який виходить в режимі 24/7 на телеканалі UATV.

24 лютого росія розпочала масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-