Українські інтелектуали закликають ФРН долучити до енергетичного ембарго проти росії

Українські інтелектуали закликають ФРН долучити до енергетичного ембарго проти росії

Укрінформ
Українські інтелектуали нагадали Німеччині гасло "Ніколи знову!" і закликали негайно приєднатися до енергетичного ембарго проти рф.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у «Відкритому листі з України», надрукованому німецьким виданням Die Welt, переклад якого оприлюднив Український інститут національної пам’яті.

«Якщо ви не припините фінансувати нападника, ви більше не маєте права говорити «Ніколи знову!» - йдеться у листі.

У ньому зазначається, що уряд ФРН публічно підтвердив у понеділок, 7 березня, продовження закупівель нафти і газу в росії. Таким чином Німеччина погодилася продовжувати фінансувати несправедливу, криваву війну Путіна проти українського народу. Німеччина винна вдруге. Перший раз – під час Другої світової війни, коли вермахт і СС знищили слов’янське та єврейське населення та вивезли мільйони українців до Німеччини на примусові роботи.

«Ми хочемо нагадати німцям і федеральному уряду про їхню історичну відповідальність перед Україною. Історичним фактом є те, що для завоювання України спочатку були використані всі сили нацизму, за винятком приблизно 10% іншої території Радянського Союзу. Ця країна мала найбільшу кількість жертв серед цивільного населення. Зараз путінські війська систематично бомбардують житлові квартали Харкова з мільйонним населенням та інші тимчасово окуповані міста та селища», - пишуть автори.

За їхніми словами, Путін вбиває мирних жителів, щоб довести те, що неможливо довести, а саме - неіснування української нації. Але кілька днів героїчного опору кривавому диктатору дали зрозуміти світові, що українська політична нація як ніколи згуртована навколо вільно обраного президента та уряду і ніколи не піде на вимоги божевільного лідера наляканої Росії.

«Громадяни Німеччини! Відкрийте очі і здійсніть свою історичну відповідальність. Хоча ніхто з вас особисто не підтримує і не фінансує військову машину, подібну створеній Гітлером та Сталіним, ви робите це колективно через свій уряд. Разом ви фінансуєте злочини проти людяності в Україні, країні, яка життям своїх синів і дочок сьогодні також захищає демократію та безпеку Німеччини», - наголошується у зверненні.

Його автори вимагають, щоб федеральний уряд приєднався до енергетичного ембарго проти режиму путіна, оскільки валютні надходження від експорту енергоносіїв підтримують російську агресію проти України та Європи.

«Альтернативи російській енергетиці існують. Сусідня Польща наступного року припинить імпорт енергоносіїв з росії. Відкладіть зупинку вугільних чи атомних електростанцій. Припиніть допомагати поплічникам Путіна ховати гроші в німецьких банках», - закликають українські інтелектуали.

Під листом підписалися близько 20 відомих письменників, професорів, експертів, громадських діячів. Перелік підписантів доступний під листом на сайті Dіе Welt.

З 24 лютого в Україні триває війна проти російських загарбників. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Президент США Джо Байден 8 березня заявив, що Сполучені Штати вводять заборону на постачання російської нафти на американський ринок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-