Більшість населення країн Заходу підтримує посилення допомоги Україні

Більшість населення країн Заходу підтримує посилення допомоги Україні

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість громадян США, Великої Британії та ЄС виступають за розширення фінансової та оборонної підтримки України.

Такі дані міжнародного опитування оприлюднила дослідницько-консалтингова компанія Cygnal, передає Укрінформ.

Спільними зусиллями компаній Cygnal (США), Gradus Research (Україна) та Response:AI (Чехія) було опитано понад 3500 громадян України, Великої Британії, США та країн ЄС.

Як показали результати дослідження, суспільство західних країн в переважній більшості висловилося за збільшення фінансової допомоги та допомоги в озброєнні України.

Так, 75% європейських респондентів підтримують надання фінансової допомоги, 62% — за надання зброї, 46% — за заборону польотів і 38% висловилися за приєднання до військової відповіді. Водночас майже стільки ж, 37% опитаних, виступають проти будь-якої військової участі їхніх країн у конфлікті.

Щодо повітряної та наземної підтримки нашої країни в боротьбі з Росією, 89% респондентів з України висловились за «закриття неба» за допомогою НАТО. В США, Великій Британії та ЄС прихильників такої ідеї, відповідно, 45%, 46% та 46%. Проти, відповідно, 20%, 20% та 17% опитаних.

«Маємо пам’ятати, що зараз йде війна не тільки між Росією та Україною, а й між цивілізованим демократичним світом та архаїчною автократією. Саме тому нашим західним союзникам вкрай важливо дослухатися до думки своїх співгромадян і захистити демократичний світ діями, а не словами. Робіть ще більше, не зволікайте! — кажуть громадяни своїм урядам, бо розуміють, що йде війна за цінності, на яких грунтуються їхні суспільства», — наголошує засновник компанії Gradus Research Євгенія Близнюк.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-