Очільник фракції консерваторів у Сеймі Латвії приїхав до Києва допомагати Україні

Очільник фракції консерваторів у Сеймі Латвії приїхав до Києва допомагати Україні

Укрінформ
Очільник парламентської фракції консерваторів, голова юридичної комісії Сейму Латвії Юріс Юрашс поїхав допомагати Україні. Наразі він зайнятий організацією евакуації жителів із Києва.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу представник Нової консервативної партії Оскарс Муксімовс.

«Ми точно можемо сказати, що Юрашс зараз у Києві, і він зайнятий організацією евакуації мешканців. Юріс – важлива людина, очільник нашої фракції в Сеймі, треба щось вирішувати, і ми сподіваємося протягом тижня отримати від нього відповідь про його подальші плани», - сказав Муксімовс.

Раніше у вівторок український сайт portal.lviv.ua повідомляв, що Юріс Юрашс прибув до України як консультант з питань безпеки.

Відомо також, що у вівторок вранці Юрашс дистанційно головував на засіданні юридичної комісії Сейму.

Глава НКП Яніс Борданс підтвердив пресі, що Юрашс «добровільно поїхав захищати Україну та боротися проти окупантів, а отже, захищати демократію, весь вільний світ, зокрема й Латвію». Проте з міркувань безпеки Борданс не назвав конкретних функцій, які виконує Юрашс в Україні, і чи приєднався той до нещодавно створеного Інтернаціонального легіону територіальної оборони України.

Юрашс закінчив Латвійську поліцейську академію, кілька років очолював відділ у Бюро із запобігання та боротьби з корупцією. З 2018 року – депутат латвійського Сейму від Нової консервативної партії, навесні 2020 року став очільником юридичної комісії Сейму Латвії, а також очолив парламентську фракцію НКП.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-