У Таллінні вшанували пам'ять жертв радянського бомбардування та нападу рф на Україну

У Таллінні вшанували пам'ять жертв радянського бомбардування та нападу рф на Україну

Фото
Укрінформ
У столиці Естонії вшанували пам'ять жертв радянського бомбардування Таллінна 9 березня 1944 року та нинішньої розв'язаної росією війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ERR.

9 березня 1944 року радянська авіація скинула на Таллінн понад 3000 бомб. У ході двох хвиль атак було повністю зруйновано понад півтори тисячі будівель, понад три тисячі будинків отримали пошкодження. Це становило близько третини житлових приміщень у Таллінні на той час. Загинули сотні городян, без даху над головою залишилося 20 тисяч людей.

Сьогодні на вулиці Хар'ю, яка була зруйнована в ході бомбардувань 1944 року (парну сторону так і залишили не забудованою), встановили світлозвукову інсталяцію, присвячену жертвам бомбардувань – як радянського 1944 року, так і російського 2022-го.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня російські війська завдали авіаудару по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі міста Маріуполя. Внаслідок попадання авіабомби зруйновано та пошкоджено десятки будівель, у тому числі корпусу міської лікарні № 3: педіатричний корпус, жіночу консультацію та пологове відділення. Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за фактом руйнування ворожими авіабомбами пологового будинку у Маріуполі.

Фото: Ken Mürk/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-