Варшава готова передати cвої МіГ-29 Вашингтону для потреб України

Варшава готова передати cвої МіГ-29 Вашингтону для потреб України

Укрінформ
Влада Польщі готова передати всі свої винищувачі МіГ-29 у розпорядження США. Водночас від Вашингтона Польща очікує на передачу їй літаків зі схожими операційними можливостями і готова негайно розпочати переговори про їх закупівлю.

Про це йдеться в офіційному повідомленні МЗС Польщі, передає Укрінформ.

“Польська влада після консультацій президента та уряду РП готова негайно і безкоштовно перемістити всі свої літаки МіГ-29 на базу в Рамштайні (Німеччина – ред.) і передати їх у розпорядження уряду США”,- сказано у заяві.

Водночас Польща звертається до США щодо надання їй літаків зі схожими операційними можливостями, які вже були в експлуатації.

“Польща готова негайно домовитися про умови закупівлі цих літаків”, - заявили в МЗС.

Польський уряд також закликає інші країни НАТО, які мають на озброєнні літаки МіГ-29, діяти подібним чином.

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен 7 березня сказав, що члени НАТО, зокрема Польща, отримали "зелене світло" для відправки винищувачів в Україну. Тоді у Польщі заявляли, що остаточного рішення ще не прийнято.

Україна просить країни НАТО надати їй літаки МіГ-29 для захисту від російської агресії.

24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Wojtek Mazurkiewicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-