Зеленський заявив британському парламенту, що Україна не здасться

Зеленський заявив британському парламенту, що Україна не здасться

Укрінформ
Україна не здасться російському агресору та буде до кінця боротися за своє майбутнє та незалежність.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні до британського парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

«Велика Британіє, Україна не прагнула цього, не шукала величі, але стала великою за дні цієї війни. Україна, яка рятує людей попри терор окупантів, яка захищає свободу попри удари однієї з найбільших армій світу, яка обороняється попри відкрите небо. Все ще відкрите небо! Для російських ракет, літаків, гвинтокрилів. Бути чи не бути ? Ви добре знаєте це шекспірівське питання. 13 днів тому це питання могло пролунати про Україну, але зараз вже ні. Очевидно, що бути. Очевидно, що бути вільними. Де, як не тут нагадати вам слова, які Велика Британія вже чула і які знову актуальні. Ми не здамося, не програємо, ми підемо до кінця», - заявив Зеленський.

За його словами, наша держава боротиметься на морі, битиметься у повітрі. «Ми будемо захищати наші землі, якою б не була ціна. Ми будемо битися в лісах, полях, на узбережжі, у містах та селах, будемо битися на пагорбах. Хочу від себе додати, що ми будемо битися на териконах, на березі Кальміуса та Дніпра. Ми не здамося», - наголосив Президент.

Водночас він додав, що Україні потрібна допомога партнерів, і запевнив, що українці вдячні за всю підтримку, яку одержують. Це дуже цінно, підкреслив глава держави.

"І я окремо тобі вдячний, Борисе (прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон - ред.), мій друже. Посилюйте санкції проти держави-терориста, визнайте її нарешті державою-терористом, знайдіть спосіб зробити безпечним наше українське небо, зробіть те, що ви можете, те, що ви повинні, до чого зобов’язує велич вашої держави і вашого народу. Слава великій Україні, слава Великій Британії", - сказав Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого президент путін розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська вбивають.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-