Японія надасть Україні бронежилети та шоломи – посол

Японія надасть Україні бронежилети та шоломи – посол

Укрінформ
Японія надасть Збройним силам України бронежилети, шоломи, намети та інше знаряддя.

Як передає Укрінформ, про це посол України в Японії Сергій Корсунський повідомив у Фейсбуці.

За його словами, сьогодні відбулося підписання міжурядової угоди у формі обміну нотами між Україною і Японією стостовно надання уряду України на безоплатній основі захисного знаряддя для потреб ЗСУ.

Україна отримає бронежилети, шоломи, намети, зимовий одяг, медикаменти, генератори, камери, різноманітне знаряддя для використання у надзвичайних ситуаціях.

"Подібний акт відбувся вперше в історії Японії. Хочу, щоб ви знали - Японією надається безпрецедентна підтримка Україні", - наголосив посол.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії запровадив персональні санкції щодо ще 20 росіян, які причетні до організації воєнного вторгнення росії в Україну.

До списку увійшли, зокрема прессекретар президента рф Дмитро Пєсков, перший заступник керівника адміністрації президента Сергій Кирієнко, заступник голови адміністрації президента рф Дмитро Козак, голова Чечні Рамзан Кадиров.

Крім того, під рестрикції потрапили російські олігархи, включаючи братів Ротенбергів, Геннадія Тимченка, Алішера Усманова. Також санкції введено щодо двох організацій - Агентства інтернет-досліджень та ПВК "Вагнер".

Також Японія запроваджує заборону на експорт до росії нафтопереробного обладнання.

Крім рф, під санкції потрапили 12 фізичних осіб і 10 компаній та організацій з білорусі. У переліку японського МЗС, серед інших, сини Олександра Лукашенка Віктор і Дмитро, його прессекретар Наталія Ейсмонт та голова мвс Іван Кубраков.

Крім того, Токіо запровадив заборону на експорт для міністерства оборони білорусі.

Фото: Sergiy Korsunsky

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-