Японія може ввести ще більше санкцій проти РФ, у збиток власного енергетичного сектору

Японія може ввести ще більше санкцій проти РФ, у збиток власного енергетичного сектору

Укрінформ
Японія може вжити більше дій у відповідь на вторгнення Росії в Україну, які можуть суттєво вплинути на енергетичний сектор самої Японії.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це заявив генеральний секретар верхньої палати Ліберально-демократичної партії Хірошіге Секо.

Санкції проти Москви, такі як заморожування активів, заборона експорту високотехнологічних товарів і виключення деяких російських банків з міжнародної платіжної мережі SWIFT, мають серйозний вплив, сказав Хірошіге Секо.

«Існує ймовірність, що ми можемо запровадити додаткові санкції, які можуть мати наслідки для енергетичного сектору через фінансові установи, які беруть участь у транзакціях», - сказав він.

Секо підкреслив, що такі санкції можуть мати великий вплив на засоби до існування японців, «тому нам доведеться шукати їхнього розуміння заради солідарності з Україною».

Японський уряд і компанії володіють частками в проектах з виробництва нафти і скрапленого природного газу в Росії, включно з двома проектами на острові Сахалін, з яких партнери Exxon Mobil Corp і Shell PLC вже вийшли.

«Якщо ми вийдемо з проєктів «Сахалін-1» і «2», постачання (нафти та природного газу) буде перервано, а такі країни, як Китай, які відчайдушно потребують СПГ, отримають його дешево», — сказав Секо, враховуючи витрати, які понесе Японія на розробку проєктів.

Раніше японський уряд заморозив активи семи російських банків, а такой статки російских олігархів й самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, який підтримував вторгнення Росії. Також Японією було прийнято рішення заборонити експорт до Білорусі.

Як повідомлялось, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із застосуванням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Вторгнення та обстріли відбулись і відбуваються в тому числі з білоруської території.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-