Глава МЗС Литви - про розмову з Блінкеном: Слова підтримки не підривають російські літаки

Глава МЗС Литви - про розмову з Блінкеном: Слова підтримки не підривають російські літаки

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс разом зі своїми латвійськими та естонськими колегами обговорив з держсекретарем США Ентоні Блінкеном безпекову ситуацію в регіоні, зробивши пропозиції про активізацію допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це він написав у своєму Фейсбук-акаунті.

«Ми маємо допомогти Україні. Потрібна політична допомога, потрібна економічна допомога і, найголовніше, потрібна військова допомога. Гарні слова підтримки російських літаків і танків не підривають. Ми хочемо і можемо допомогти», – написав Ландсбергіс.

Він також сказав, що подякував Сполученим Штатам за відправку додаткових потужностей до країн Балтії. «Це не лише стримування, а й сигнал литовському народу: якщо нам доведеться захищатися, ми робитимемо це разом зі США, разом з НАТО», - сказав міністр.

Ландсбергіс також наголосив, що санкції, які запроваджуються, повинні змінити економічну траєкторію Росії. «Це вже лише економіка розміром з середню європейську країну, їй потрібно допомогти досягти розміру малих», - наголосив глава литовського МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, лідери Європейського Союзу погодили пакет санкцій проти РФ за її неспровоковане вторгнення в Україну, який охоплює найважливіші сфери російської економіки за п'ятьма напрямками – фінансовий та енергетичний сектори, транспорт, експортний контроль і технології, візова політика тощо.

Президент США Джо Байден також заявив, що запроваджуються нові санкції щодо російських банків, активи яких становлять щонайменше один трильйон доларів. Крім того, США обмежать можливості Росії вести бізнес у доларах, євро, фунтах та єнах і знизять імпорт високотехнологічної продукції в країну на 50%. Обмеження також торкнуться російської промисловості та космічної галузі. Санкції запроваджуються і проти окремих чиновників, великих бізнесменів та їхніх сімей.

24 лютого Москва завдала ударів по Україні nf розпочала війну. На території України запроваджено воєнний стан.

Фото: DELFI/Valdas Kopūstas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-