Єврорада заявила про готовність надати Україні фінансову та гуманітарну допомогу

Єврорада заявила про готовність надати Україні фінансову та гуманітарну допомогу

Укрінформ
Члени Європейської ради виступили зі спільною заявою, в якій рішуче засудили військову агресію Росії проти України.

Як повідомляє Укрінформ, текст відповідного документа оприлюднено на сайті Євроради.

«Ми засуджуємо у найбільш рішучих термінах безпрецедентну військову агресію Росії проти України. Цими неспровокованими та невиправданими діями Росія масовано порушує міжнародне законодавство, підриває європейську та глобальну безпеку й стабільність. Ми також засуджуємо залучення Білорусі в агресію проти України та закликаємо її дотримуватися власних міжнародних зобов’язань. Ми вимагаємо від Росії негайно зупинити військові дії, вивести всі свої сили й військове обладнання з усієї території України та повною мірою поважати територіальну цілісність України, її суверенітет та незалежність», - наголошується у спільній заяві європейських лідерів.

Як зазначається в документі, лідери країн Євросоюзу зустрінуться сьогодні ввечері, щоб обговорити російську агресію та погодити принципи подальших обмежувальних заходів, які матимуть для Росії важкі наслідки у відповідь на її дії, при цьому ці заходи є скоординованими з трансатлантичними партнерами Європейського Союзу.

«Ми жалкуємо з приводу втрати життів та людських страждань. ЄС та його країни-члени готові терміново надати гуманітарну надзвичайну допомогу. Ми закликаємо Росію та підтримувані Росією збройні формування поважати міжнародне гуманітарне право. ЄС твердо стоїть поряд з Україною та її народом, який постав перед цією війною. ЄС надасть подальшу політичну, фінансову та гуманітарну підтримку. Ми координуємо нашу відповідь з нашими сусідами та міжнародними партнерами, включаючи НАТО та G7, лідери яких зустрінуться невдовзі», - йдеться у заяві членів Європейської ради.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що починає спецоперацію в Україні та вводить російські війська. Після цього по низці українських міст завдали ракетних ударів, атаковано військові об’єкти Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-