Україна в нинішній ситуації не погодиться на нейтральний статус – Корнієнко

Україна в нинішній ситуації не погодиться на нейтральний статус – Корнієнко

Укрінформ
Україна не відмовиться від вступу в НАТО і не погодиться на нейтральний статус.

Про це заявив перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі 1+1 під час марафону ток-шоу «Право на владу» та програми «Твій вечір», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Політики не є самостійними у прийнятті рішень, вони завжди спираються на думку своїх виборців. І це найкраща, найпростіша позиція. Тому ми будемо спиратися на позицію виборців. А позиція виборців була представлена минулого тижня – скрізь у ЗМІ опитування, рейтинги – і там 62% за вступ у НАТО і 68% - за вступ в ЄС», - сказав Корнієнко.

Читайте також: НАТО не обговорюватиме з Путіним його вимогу щодо відмови Україні у членстві – Наусєда

Він зазначив, що ці цифри обговорювали в Мюнхені на полях конференції з безпеки з дипломатами, колегами, військовими з різних країн Європи, і вони казали, що у них на референдумах не було такої підтримки.

«Це одна з найфантастичніших підтримок. І ми розуміємо, що якщо далі події будуть так розгортатися і Росія буде продовжувати тиснути, у нас скоро буде 80% за вступ до НАТО. І з цим нічого неможливо зробити, і ніхто не буде з цим нічого робити, бо це вибір українців. Українці бачать, що вони можуть бути захищені тільки, коли країна буде частиною Альянсу», - наголосив Корнієнко.

Читайте також: Путін заявив, що Росія визнає так звані «Л/ДНР» у межах Луганської та Донецької областей

Принагідно він зазначив, що вчора був ZOOM з керівником Парламентської асамблеї НАТО: йшлося про можливість надання нам в Мадриді, де 29-30 червня відбудеться саміт НАТО, Плану дій по членству. А також сказав, що «в Мадриді ми будемо на цьому наполягати дуже сильно».

«Ми просто маємо туди приїхати всією країною, туди мають приїхати не просто наші дипломати і ми, парламентарі, наші експерти по НАТО, звичайно, Президент, туди мають приїхати наші військові. І нам треба повертати практику привозити на міжнародні саміти шматки «Градів», снарядів і всього іншого», - зауважив заступник Голови Верховної Ради.

Водночас Корнієнко додав, що там розуміють, що наша країна не збирається здаватися ворогу - і це насправді найбільша мотивація зараз для західних партнерів ще активніше нас підтримувати.

«Вони бачать, що ми робимо, весь світ знає, що українці скупили всі набої в магазинах. Всі знають, що тут неможливо вже купити ніяку зброю, бо всю зброю розкупили… Весь світ бачить, що нація збирається так боротися за себе», - підкреслив він.

Читайте також: Як зупинити Путіна: президент Польщі анонсував інтенсивні консультації у рамках НАТО та ЄС

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками й Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-