Церква благословляє застосування зброї проти загарбника – Драбинко

Церква благословляє застосування зброї проти загарбника – Драбинко

Укрінформ
Церква благословляє застосування зброї населенням у боротьбі із загарбником.

 Про це сказав митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) під час пресконференції в Укрінформі з приводу поточної ситуації в країні.

Відповідаючи на запитання Укрінформу, чи підтримує церква застосування зброї населенням у разі зовнішньої агресії, Драбинко відповів ствердно і що це питання “дуже просте”.

“Церква завжди говорила, що справедливою є війна оборонятися. Ми ні на один сантиметр чужої землі не ступаємо, а відповідно забезпечувати оборону своєї рідної землі, сімей, церкви, врешті-решт — ми зобов’язані благословити, і церква благословляє на захист своєї держави”, - сказав митрополит.

Олександр Драбинко — український церковний діяч, архієрей Православної церкви України, митрополит Переяславський і Вишневський. Автор праць на тему розколу в українському православ'ї та автокефалії. Один з колишніх лідерів проукраїнського, «поміркованого» крила УПЦ МП. Вважався «правою рукою» предстоятеля УПЦ МП митрополита Володимира (Сабодана).

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" та підписав відповідні укази.

Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка, за його словами, нібито діє на Донбасі агресивно.

Пізніше президент РФ заявив, що його країна визнає псевдореспубліки ОРДЛО у межах Луганської та Донецької областей.

Читайте також: Особистою відповідальністю і святим обов’язком громадян є захист рідної землі - глава УГКЦ

22 лютого Держдума і Рада Федерації Росії ратифікували договори з маріонетковими утвореннями "Л/ДНР" про дружбу та взаємну допомогу, включаючи військову. Також Рада Федерації одноголосно схвалила запит президента РФ Путіна щодо використання російських військових за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-