Зупинка сертифікації Nord Stream-2: Вітренко назвав спекуляцією заяви РФ про здорожчання газу

Зупинка сертифікації Nord Stream-2: Вітренко назвав спекуляцією заяви РФ про здорожчання газу

Укрінформ
Заяви заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва про майбутнє здорожчання газу у Європі через відмову у сертифікації газогону "Північний потік-2" є спекуляцією.

Про це у вечірньому ефірі проєкту «Право на владу» заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це спекуляція, що газ буде по 2 тис. доларів. Росія й так фактично до мінімуму скоротила поставки газу до Європи. Далі вона не може скорочувати, бо не зможе виконувати свої зобов'язання вже за довгостроковими договорами". - сказав Вітренко.

Читайте також: Маасікас - про зупинку сертифікації Nord Stream 2: Я не сумуватиму за тобою, газопроводе

Він зауважив, що якби Росія могла ще більше скоротити поставки газу до Європи, то вона б уже це зробила. За словами Вітренка, навіть якби Росія таки припинила поставки газу у ЄС, то Європа змогла б замістити це паливо скрапленим газом.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина вирішила зупинити процес сертифікації «Північного потоку-2» на тлі останніх рішень Путіна. Так, канцлер Олаф Шольц доручив міністру економіки Роберту Габеку дати наказ Федеральному агентству з мереж зупинити процес та зробити нову оцінку безпекових ризиків енергозабезпечення з урахуванням нових факторів.

Читайте також: Нафтогаз схвалює відкликання Німеччиною висновку про безпеку «Північного потоку-2»

"Північний потік - 2" – російський газопровід, збудований в обхід України. Його проклали по дну Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром". Пакет документів для сертифікації газогону був поданий у вересні 2021 року, однак у листопаді процес сертифікації був призупинений.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-