Німеччина зупиняє сертифікацію Nord Stream 2

Німеччина зупиняє сертифікацію Nord Stream 2

Укрінформ
Німеччина вирішила зупинити процес сертифікації «Північного потоку-2» на тлі останніх рішень Путіна.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц журналістам у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

Федеральний уряд зупиняє процес сертифікації газопроводу, «а без цієї сертифікації «Північний потік-2» не може бути запущений», - уточнив Шольц.

Вранці вівторка канцлер, за його словами, доручив міністру економіки Роберту Габеку дати наказ Федеральному агентству з мереж зупинити процес та зробити нову оцінку безпекових ризиків енергозабезпечення з урахуванням нових факторів. Це технічне питання, але необхідне з юридичної точки зору для того, щоб процес сертифікації не відбувся, пояснив канцлер.

«У цій фазі важливо за допомогою перших санкцій запобігти подальшій ескалації і, відтак, катастрофі», - підкреслив Шольц.

Глава уряду зазначив, що енергетичне забезпечення Німеччини наразі залежить на чверть від газу, близько 50% цього газу - російський. Він також зазначив, що ФРН давно почала знижувати залежність від газу.

Берлін вивчає можливості диверсифікувати імпортні можливості. Це велике європейське завдання, додав канцлер.

Ситуація залишається дуже напруженою, російські війська залишаються там, де вони були останніми тижнями, їх вистачає для того, щоб здійснити повномасштабну агресію і «ніхто не може сказати, як буде ситуація розвиватися надалі», - сказав Шольц. За його словами, НАТО та ЄС мають діяти в цій обстановці швидко. Він підкреслив, що Берлін і партнери «не акцептує визнання» незаконних «республік».

Німеччина, за словами її лідера, хоче продовжувати бути «фінансовим стабілізатором України».

Читайте також: Відповіддю на визнання Росією так званих «Л/ДНР» мають бути санкції - президент Естонії

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців сказав, що Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв‘язку зі згаданими рішеннями покладається на Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-