Маасікас - про зупинку сертифікації Nord Stream 2: Я не сумуватиму за тобою, газопроводе

Маасікас - про зупинку сертифікації Nord Stream 2: Я не сумуватиму за тобою, газопроводе

Укрінформ
Голова Представництва ЄЄ в Україні Матті Маасікас після повідомлень про зупинку сертифікації «Північного потоку-2» заявив, що не сумуватиме за цим російським газопроводом.

Про це він заявив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Рідкісне особисте зауваження про трубопровід. Він нашкодив відносинам ЄС та Україні більше ніж будь-що, був основною темою моєї церемонії вручення вірчих грамот, зазвичай урочистої події, був причиною, через яку мене викликав уряд країни перебування, єдиний раз у моїй кар’єрі», - зазначив Маасікас.

Читайте також: Нафтогаз схвалює відкликання Німеччиною висновку про безпеку «Північного потоку-2»

"Я не сумуватиму за тобою, газопровід", - наголосив дипломат.

Як повідомлялося, Німеччина вирішила зупинити процес сертифікації «Північного потоку-2» на тлі останніх рішень президента Росії Володимира Путіна.

Напередодні, 21 лютого, Путін оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Читайте також: Кулеба вітає рішення Німеччини зупинити сертифікацію Nord Stream 2

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців сказав, що Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв‘язку зі згаданими рішеннями покладається на Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-