Нафтогаз схвалює відкликання Німеччиною висновку про безпеку «Північного потоку-2»

Нафтогаз схвалює відкликання Німеччиною висновку про безпеку «Північного потоку-2»

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" схвалює рішення Міністерства економіки і клімату ФРН відкликати висновок про відсутність впливу "Північного потоку-2" на безпеку газопостачання у Європі та розраховує на відмову у сертифікації цього газогону.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко у Фейсбуці.

"Ми схвалюємо рішення Міністерства економіки і клімату ФРН відкликати офіційний висновок про те, що Північний потік-2 не має впливу на безпеку постачання газу в Німеччині. Ми сподіваємося, що Мінекономіки подасть новий висновок, де буде чітко зазначено, що Північний потік-2 несе загрозу для такої безпеки. Це буде підставою для регулятора відмовити у сертифікації цього газогону", - написав Вітренко.

Відкликання висновку про безпеку очільник Нафтогазу назвав демонстрацією того, що Німеччина солідаризується з Україною, зокрема, у позиції стосовно російського газогону.

"Ревізіоністська імперська політика Путіна несе загрозу Україні, Європі і всьому світові, а Північний потік-2 є одним з елементів цієї політики і тому потребує адекватної реакції", - наголосив Вітренко.

Читайте також: Німеччина зупиняє сертифікацію Nord Stream 2

Як повідомлялося, Німеччина вирішила зупинити процес сертифікації «Північного потоку-2» на тлі останніх рішень Путіна. Так, канцлер Олаф Шольц доручив міністру економіки Роберту Габеку дати наказ Федеральному агентству з мереж зупинити процес та зробити нову оцінку безпекових ризиків енергозабезпечення з урахуванням нових факторів.

"Північний потік - 2" – російський газопровід, збудований в обхід України. Його проклали по дну Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром". Пакет документів для сертифікації газогону був поданий у вересні 2021 року, однак у листопаді процес сертифікації був призупинений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-