Правоохоронці збирають докази російської агресії - Венедіктова

Правоохоронці збирають докази російської агресії - Венедіктова

Укрінформ
Правоохоронці збирають докази російської агресії, і невдовзі прокуратура представить свою позицію.

Як передає Укрінформ, про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці генпрокурорка Ірина Венедіктова.

“Вчорашній день увійде в історію. В цьому немає жодного сумніву. Реакція органів прокуратури - відповідальний і продуманий крок. Ми не можемо дозволити собі припуститись помилки. Іншими словами, ми збираємо всі необхідні докази, аналізуємо відео та інші матеріали”, - зазначила Венедіктова.

Вона додала, що невдовзі ОГП представить суспільству свою позицію.

Читайте також: Зеленський та Каріс закликали РФ вивести війська з української території

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого ОГП зареєстрував кримінальне провадження через публічні заклики у Держдумі та на засіданні Радбезу РФ до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України.

21 лютого Путін зібрав позачергове засідання Ради безпеки РФ для обговорення ситуації на сході України. Усі члени Радбезу висловилися за визнання незалежності так званих "Л/ДНР".

У вечірньому телезверненні Путін заявив про "визнання незалежності" незаконних утворень на території ОРДЛО та підписав відповідні укази.У Кремлі заявили, що визнання цих незаконних формувань не корелюється із Мінськими домовленостями.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Читайте також: Блінкен та глава МЗС Китаю обговорили російську агресію проти України

17 лютого розпочалося загострення ситуації на сході України. У п'ятницю керівництвом маріонеткових "республік" ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку насамперед з населених пунктів на лінії розмежування через нібито наступ ЗСУ. У суботу в "ЛНР" і "ДНР" була оголошена загальна мобілізація чоловіків.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей, підкресливши, що Україна не проводить ніяких наступальних операцій на сході України, і закликав не вірити брехні окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-