Українці мають зберігати спокій та бути готовими до будь-якого розвитку подій – Лапутіна

Українці мають зберігати спокій та бути готовими до будь-якого розвитку подій – Лапутіна

Укрінформ
Українці мають зберігати спокій та бути готовими до будь-якого розвитку подій з огляду на дії Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час робочої поїздки на схід України, повідомляє пресслужба Мінветеранів. 

«По-перше, нам потрібно завжди зберігати спокій. Війна триває вісім років. І, на жаль, Російська Федерація не покинула своїх планів повернути Україну в лоно свого геополітичного впливу. Про це свідчать всі російські доктринальні документи, закони, стратегії. Цей план розроблявся ще від часів набуття Україною незалежності. Росія з цим змиритися не може і не хоче. На Мюнхенській конференції нашим Президентом було потужно заявлено про те, що Україна – це не територія, а держава, нація, яка здатна себе захистити у будь-яких умовах. Це свідчить про те, що керівництво держави, уряд, парламент будуть робити все, щоб зберегти мир дипломатичним шляхом, але все одно нам треба бути готовими. І готовність Збройних сил України для захисту держави неодноразово підтверджувалася головнокомандувачем ЗСУ», – сказала Лапутіна.

Читайте також: Паніка – це не про українців

Вона зазначила, що наразі Рада національної безпеки і оборони України відпрацьовує різні сценарії подальшого розвитку подій.

Лапутіна також підкреслила, що за вісім років російсько-української війни наша армія стала найдосвідченішою армією Європи. Крім цього, Україна має сценарії реагування на будь-які кризові ситуації.

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Укладені угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають, зокрема, надання їм військової допомоги.

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-