Зеленський і Орбан домовилися про спільні зусилля задля миру на сході України

Зеленський і Орбан домовилися про спільні зусилля задля миру на сході України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан обговорили безпекову ситуацію в регіоні та домовились докладати спільних зусиль для мирного врегулювання ситуації.

Про це глава Української держави написав у Твіттері, передає Укрінформ.

“Телефонні розмови з партнерами тривають. Ознайомив Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з безпековою ситуацією в регіоні. Домовились докладати спільних зусиль для мирного врегулювання”, - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 21 лютого підписав укази про визнання так званих "Л/ДНР". Укладені угоди між цими квазіреспубліками та Росією передбачають надання їм військової допомоги.

Читайте також: Орбан закликав до мирного врегулювання напруги на кордоні України

Міжнародні партнери України засудили таке рішення. Зокрема, президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод. Крім того, Німеччина вирішила зупинити процес сертифікації "Північного потоку-2". Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив санкції проти п’яти банків Росії - «Россия», «ИС Банк», «Генбанк», «ПАО Промсвязьбанк»» та «Черноморский банк развития и реконструкции», а також проти бізнесменів Геннадія Тимченка й Ігоря та Бориса Ротенбергів.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 1 лютого здійснив візит до Москви, де зустрічався з президентом РФ Путіним.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-